Cvetanje

Bor, Kadrija Šajinović

Darjan Čukić, učenik osmog razreda i Leonardo Jašari, učenik četvrtog razreda osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Bora nisu se istakli svojim romskim poreklom, svojom bojom kože, već svojim talentom i radom. Zato je njihovo cvetanje izrodilo veliki broj, lepih i dobrih grafičkih slika.

 

Redakcija Romi u medijima

Redakcija Projekta Lokalni mediji za prava Roma

 

Po planu Projekta “Lokalni mediji za prava Roma” u maju je  predviđen prikaz osobe, porodice, grupe Roma i slično…

U vreme proslave Svetskog dana Roma u OŠ “Vuk Karadžić”, učiteljica Tanja Trujić  je  rekla da imaju dva učenika, talentovana za slikanje i da bi bilo dobro da se iznađe mogučnost  da im se napravi izložba.

Darjan Čukić

 

Nisam se dvoumio, jer su za sva kulturna dešavanja – posebno romska, vrata Narodne biblioteke uvek širom otvorena. Vesna Tešović, direktorka biblioteke je obezbedila termin i prostor.

Još jednom je direktorka škole, osoblje i drugovi Darijana Čukića i Leonarda Jašarija pokazali jedinstvo i da ne postoje nikakve predrasude postavljanjem njihovih radova i otvaranjem izložbe 18, maja u 18 sati.

Leonardo Jašari

 

Maj  je  mesec cvetanja  tako da se naziv izložbe sam po sebi nametnuo, a Leonardo i Darjan su naši cvetovi od kojih se očekuju izutetni likovni plodovi.

Izložba je bila  posećena od strane, kako dece, građana, tako i učenika iz  grada i sela, bez obzira što je trajala samo do 21. maja.

Uživajte u fotografijama i video snimku otvaranja izložbe, jer slika govori više od hiljadu reči, a nama predstoji rad na ostvarivanju mogučnosti da naši cvetovi daju što kvalitetnije plodove.


Local press Ovaj prilog je nastao u okviru projekta Lokal presa „Lokalni mediji za prava Roma“ uz podršku Civil Righr Defenders

 

Civil right Defenders